Sunday, May 19, 2024


Vremea va fi deosebit de caldă de Revelion

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului la cumpăna dintre ani, maximele ajungând la 16 grade,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului la cumpăna dintre ani, maximele ajungând la 16 grade, iar în Capitală sunt aşteptate ploi în seara de Revelion, arată prognoza meteo, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie la solicitarea AGERPRES.

Astfel, în perioada 31 decembrie, ora 8:00 – 1 ianuarie, ora 8:00, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor înregistra o scădere uşoară faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor.

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, persistente în vest, centru şi nord şi cu caracter temporar în sud şi sud-est şi va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi izolat vor fi posibile descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1.700 metri, vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, în special în prima parte a intervalului şi cu precădere în Carpaţii Meridionali şi local şi temporar în regiunile vestice şi în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase din sud, din centru şi din est se va semnala ceaţă.

În acelaşi interval, în Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a zilei şi în orele serii va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 13-14 grade Celsius, iar cea minimă de 4-6 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va continua să fie caldă şi în următoarele zile, arată prognoza ANM.