Saturday, May 25, 2024


Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: Cum va fi vremea de 1 și 8 martie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri dimineață prognoza meteo pentru următoarea lună. Astfel, în restul lunii februarie și la…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 5, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri dimineață prognoza meteo pentru următoarea lună. Astfel, în restul lunii februarie și la începutul lunii martie, în România temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

În perioada  8 – 15 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

După 15 februarie până la finalul lunii temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În perioada 22 februarie – 1 martie temperaturile medii ale aerului vor fi în general mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile nordice.

La începutul lunii martie mediile valorilor se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.