Friday, June 18, 2021


Astăzi temperaturile scad dramatic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 februarie. Vremea se răcește brusc și…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 12, 2021

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 februarie. Vremea se răcește brusc și accentuat, iar temperaturile minime ating -20 grade Celsius în depresiunile Transilvaniei. De asemenea, sunt așteptate ninsori pe ari extinse și intensificări ale vântului

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi Transilvania şi 1 grad în centrul şi sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru şi izolat în rest.

Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzaţia de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 120…130 km/h, precum şi în est, sud şi centru, în general cu 55…75 km/h.