Saturday, May 25, 2024


Beneficiarii de ajutor social pot rămâne fără acest drept dacă refuză un loc de muncă oferit

Autoritățile implicate în încadrarea pe piața muncii le reamintesc beneficiarilor de ajutor social că refuzul unui loc de muncă oferit…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 16, 2021

Autoritățile implicate în încadrarea pe piața muncii le reamintesc beneficiarilor de ajutor social că refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională atrag încetarea dreptului la ajutorul social.

Autoritățile responsabile atrag atenția că într-o asemenea situație familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social. Acesta încetează a mai fi acordat și celor care refuză să participe la serviciile pentru stimularea forței de muncă și de formare profesională, oferite de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din întreaga țară.

în județul Bacău a fost demarată o campanie de control al dosarelor de acordare a acestei prestații sociale în mai multe localități. Practic, vor fi luate în vizor dosarele din toate localitățile aflate pe o rază de 50 kilometri în jurul municipiului Bacău și din multe altele.