Friday, June 14, 2024


Cornul și laptele vor ajunge iar la copii, chiar dacă mulți dintre ei învață de acasă

A fost schimbată legislația, iar părinții vor putea să ridice aceste produse de la școală. Dacă le refuză, vor fi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 27, 2021

A fost schimbată legislația, iar părinții vor putea să ridice aceste produse de la școală. Dacă le refuză, vor fi donate către spitale sau centre sociale. Sunt însă județe în care acest program nu poate să înceapă în lipsa unor contracte cu furnizorii.

De la grădiniță până în clasa a opta, sunt în jur de două milioane de copii și adolescenți. Cum pentru mulți însă școala încă se derulează în mediul online, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care produsele din programul „Laptele și cornul” să poată să ajungă și la ei.

Stelian Ion, secretar de stat Ministerul Educației: „Putem înlocui produsele lactate și cele de panificație cu altele, care să poată avea un termen de valabilitate mai mare.”

Astfel, în loc de corn, copiii pot primi biscuiți și lapte UHT, care are un termen de valabilitate de șase luni. Produsele se pot ridica de la școală, de către părinți sau de reprezentanții legali.

Sunt județe care nu mai au contracte în derulare, ceea ce înseamnă că trebuie organizate noi licitații, un proces care poate dura. Banii pentru acest program vin prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar autoritățile locale se ocupă de achiziții și de distribuție.