Traficul pe DN11 între Oituz și Brețcu a fost reluat. 18 arbori au căzut pe carosabil miercuri dimineață din cauza ninsorii – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Traficul pe DN11 între Oituz și Brețcu a fost reluat. 18 arbori au căzut pe carosabil miercuri dimineață din cauza ninsorii

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că traficul rutier a fost reluat pe DN11 , după…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 17, 2021

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că traficul rutier a fost reluat pe DN11 , după ce a fost blocat miercuri dimineață între localitățile Brețcu și Oituz din cauza mai multor copaci prăbuşiţi pe carosabil sub greutatea zăpezii, însă circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza TIR-urilor.

Potrivit sursei citate, în zonă ninge în continuare abundent, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată de câţiva centimetri, iar TIR-urile se deplasează foarte greu.

DRDP a precizat că, în cursul nopţii trecute, în zonă s-a aşternut un strat gros de zăpadă apoasă, iar pe DN 11, pe o distanţă de 2 kilometri, au căzut 18 arbori.

„De ieri (marţi – n.r.), de la ora 16,00 până la ora 24,00 au fost 14 acţionări cu 4 ATB, cu aproximativ 80 tone de sare numai pe DN 11 Km 60-90, iar de la ora 0,.00 şi până acum am avut 16 ieşiri cu 5 ATB de la Districtul Breţcu şi încă 2 dislocate de la Districtul Sfântu Gheorghe. La Districtul Breşcu s-au dat aproximativ 100 de tone de sare, au căzut un număr de 18 arbori între km 88-90, a nins aproximativ 50-60 centimetri de zăpadă apoasă, temperatura a oscilat între minus 2 şi 0 grade Celsius. La degajarea arborilor au fost oamenii de la Districtul Breţcu şi cei de la Ocolul Silvic de care aparţine sectorul 88-90” , precizează DRDP Braşov.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a precizat că, în ultimele 12 ore, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu, au fost preluate peste 20 de apeluri prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Sursa: Agerpres