Sunday, May 19, 2024


Credincioşii catolici vor putea circula în noaptea Învierii până la ora 2:00

Credincioşii catolici care sărbătoresc, mâine, Paştele vor putea circula în noaptea Învierii până la ora 2:00 – a anunţat purtătorul…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 3, 2021

Credincioşii catolici care sărbătoresc, mâine, Paştele vor putea circula în noaptea Învierii până la ora 2:00 – a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Ea a precizat că forţele de ordine sunt pregătite să intervină, dacă va fi nevoie, pentru a preveni activităţile sau comportamentele care pot favoriza răspândirea coronavirusului.

Monica Dajbog: Vă reamintesc că în noapte de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20:00 – 2:00, pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religoase organizate cu ocazia Paştelui catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase. Recomandăm ca deplasarea credincioşilor către lăcaşurile de cult să se realizeze astfel încât să evite formarea unor grupuri mari de persoane.

În aceste zile, peste zece mii de poliţişti şi efective suplimentare de jandarmi vor acţiona în toată ţara, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Vor fi la datorie şi peste cinci mii de pompieri, 13 elicoptere SMURD şi mai mult de 4.200 de politişti de frontieră.