Friday, July 12, 2024


Bacău: I-au pulverizat spray în ochi și i-au furat telefonul

La data de 15 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău însoţiţi de poliţiştii Posturilor de Poliţie Filipeni, Hemeiuş…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 17, 2021

La data de 15 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău însoţiţi de poliţiştii Posturilor de Poliţie Filipeni, Hemeiuş şi Filipeşti au efectuat 4 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bacău şi a comunei Filipeni, la locuinţele a doi tineri de 18, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea infraţiunii de tâlhărie calificată.

            În fapt, la data de 27 februarie a.c., în jurul orei 21.00, o femeie de 44 ani, din Bacău, se afla pe o bancă în parc, timp în care trimitea un sms unei persoane. La un moment dat, din spate, o persoană necunoscută i-ar fi smuls telefonul din mână.

          De asemenea, la aceeaşi dată, în jurul orei 22.00, un tânăr de 20 ani, din Răcăciuni, se deplasa pe strada Bicaz, iar la un moment dat, a fost abordat de două persoane necunoscute care l-au intrebat cât este ceasul. În acest timp, unul din cei doi i-ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen după care i-ar fi smuls telefonul din mână.

          Urmare a sesizărilor primite cu privire la cele mai sus menţionate, poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat activităţi specifice şi au reuşit identificarea a doi tineri de 17, respectiv 18 ani, ambii din comuna Filipeni, bănuiţi de comiterea faptelor.

            În cadrul activităţilor operative, poliţiştii au afectuat percheziţii domiciliare ocazie cu care cei doi tineri au fost depistaţi. Totodată a fost recuperat şi unul din telefoanele sustrase, fiind ridicate şi alte materiale de probă.

            În urma cercetărilor s-a dispus reţinerea celor doi tineri pentru 24 de ore.

            Activităţile operative au beneficiat de sprjinul I.G.P.R prin Brigada de Operaţiuni Speciale Bacău şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Bacău.