Monday, September 20, 2021


Masca ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă, de la 1 iunie. Ce alte măsuri de relaxare ar urma

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunță surse guvernamentale. Asta înseamnă însă că cei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 22, 2021

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunță surse guvernamentale. Asta înseamnă însă că cei care vor merge la mare de 1 mai și de Paște vor fi obligați să poarte mască în continuare.

De la 1 iunie, am putea să stăm pe plajă fără mască. Potrivit unor surse guvernamentale, măsura va fi analizată chiar în această săptămână, la pachet, alături de alte decizii de relaxare a actualelor reguli.

Joi, la Guvern va avea loc o primă discuție cu toți miniștrii despre posibile măsuri de relaxare de la 1 iunie. Va fi prima ședință a unui comitet care se numește chiar așa – Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie.

Iar cea mai așteptată măsură este să renunțăm la mască atunci când suntem pe plajă, la mare, de la 1 iunie și, în funcție de rata de infectare, aceeași decizie ar putea fi aplicată și în localitățile cu puține cazuri de covid sau deloc

Se discută despre eliminarea carantinei de noapte

De exemplu, să putem merge la spectacole și la concerte dacă suntem vaccinați ori dacă facem un test covid.

Bineînțeles, toate aceste evenimente vor fi reluate treptat, nu vom vedea prea curând concerte cu mii de participanți.

Se va discuta inclusiv despre o posibilă eliminare a așa-zisei carantine de noapte, adică circulația să nu mai fie restricționată ca acum, adică să putem ieși la plimbare și după ora 22.00- rămâne însă de văzut de când se va întâmpla asta.

De altfel, măsurile de relaxare vor fi posibile dacă tot mai multă lume se vaccinează.