Friday, September 29, 2023


POLIŢIŞTII BĂCĂUANI ALĂTURI DE ELEVI. SFATURI PENTRU PREVENIREA IMPLICARII COPIILOR IN ACCIDENTELE RUTIERE

Consolidarea climatului de siguranţă în mediul școlar reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. În contextul reluării cursurilor…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 6, 2021

Consolidarea climatului de siguranţă în mediul școlar reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. În contextul reluării cursurilor cu prezenţă la clase, în învăţământul preşcolar şi primar în majoritatea unităţilor de învăţământ din județ, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a dispus luarea de măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, polițiști de ordine publică, de la rutieră, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți, astăzi, în zona adiacentă unităților de învățământ din județ.

Poliţiştii au fost prezenți la intrarea și la ieșirea de la ore a preșcolarilor și a elevilor din clasele primare și au verificat modul în care se respectă măsurile de protecție sanitară, asigurându-se că poartă mască de protecție și respectă regulile de distanțare fizică.

Celor prezenți în zona unităților de învățământ le-au fost făcute recomandări pentru prevenirea victimizării elevilor. Poliţiştii băcăuani vor continua acţiunile de prevenire a criminalităţii în mediul şcolar, iniţiate în cursul acestui an.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

• să circule numai pe trotuare;

• să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;

• să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic;

• să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.