Sacrificările și producția de carne au crescut în martie la toate speciile de animale și păsări
Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în martie 2021 la toate speciile de animale şi păsări, comparativ cu…
Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în martie 2021 la toate speciile de animale şi păsări, comparativ cu luna precedentă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
Raportat la aceeaşi lună din 2020, în martie numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la porcine şi la păsări a scăzut. Greutatea în carcasă a crescut la ovine şi caprine, iar la bovine, la porcine şi la păsări a scăzut.
Astfel, în luna martie 2021, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 4,9%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 4,5%, faţă de aceeaşi lună din 2020, dar raportat la februarie au crescut cu 7,5%, respectiv cu 1%.
La specia porcine, în luna martie s-au sacrificat cu 3,2% mai puţine animale, iar producţia de carne de porc consemnată a fost cu 2,1% mai mică faţă de martie 2020. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au crescut cu 12,2%, iar producţia de carne de porc a fost cu 12,4% mai mare.
În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată o creştere cu 55,9% faţă de martie 2020, greutatea în carcasă fiind cu 30,9% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au crescut de 4,4 ori, iar greutatea în carcasă de trei ori.
Potrivit datelor INS, sacrificările de păsări au scăzut cu 1,4% şi producţia de carne cu 3,2% faţă de martie 2020, în timp ce, raportat la luna precedentă, au crescut cu 18,3%, respectiv cu 17,9%.
Greutatea medie în carcasă consemnată în luna martie 2021 a fost de 154,9 kilograme la bovine, 91,4 kilograme la porcine, 11 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.