Saturday, June 12, 2021


Contribuabilii pot cere de la Fisc ștergerea dobânzilor și penalităților fiscale, până la anul

Până la 31 ianuarie 2022, contribuabilii băcăuani – persoane fizice și juridice – pot beneficia de ștergerea dobânzilor și penalităților,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 13, 2021

Până la 31 ianuarie 2022, contribuabilii băcăuani – persoane fizice și juridice – pot beneficia de ștergerea dobânzilor și penalităților, aferente obligațiilor fiscale mai vechi, neachitate. Este vorba despre acele datorii restante la data de 31 martie 2020. Una dintre condiții este ca respectivul contribuabil să plătească integral debitele principale. Astfel, toate obligațiile principale restante se sting prin orice metodă (plată, compensare, etc.), până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor. La fel și accesoriile aferente, scadente între 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare. În plus, contribuabilul trebuie să aibă depuse toate declarațiile fiscale, conform vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare. Toate aceste condiții sunt cumulative.

Termenul de depunere a cererii de anulare a accesoriilor este 31 ianuarie 2022. Potrivit Administrației Județene a Finanțelor Publice Bacău, instituția înregistrează arierate de aproximativ 430 milioane de lei. Circa 400 de milioane de lei sunt debite care aparțin firmelor, iar 30 de milioane persoanelor fizice. Până în prezent, aproape 200 de agenți economici figurează cu circa 90 de milioane de lei, sume restante amânate în vederea scutirii.