Friday, September 29, 2023


Accident de teleferic în Italia. 14 persoane au murit

Prăbuşirea unei telecabine din staţiunea Stresa, pe malul lacului Maggiore din nordul Italiei, s-a soldat cu decesul a 14 turişti,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 24, 2021

Prăbuşirea unei telecabine din staţiunea Stresa, pe malul lacului Maggiore din nordul Italiei, s-a soldat cu decesul a 14 turişti, dintre care cinci israelieni, precum şi cu o persoană grav rănită grav, conform celor mai recente informaţii, transmite AFP.

Doi copii cu vârsta de nouă, respectiv cinci ani, au fost spitalizaţi la Torino. Primul, internat la terapie intensivă în stare critică, a decedat ca urmare a rănilor suferite, conform anunţului făcut de salvamont pe Twitter. Al doilea copil a suferit mai multe răni, printre care un traumatism cranian şi fracturi la picioare.

Ministerul de externe al Israelului a declarat pentru AFP că cinci israelieni au murit în accident: un cuplu şi un copil care locuiau în Italia şi un cuplu care locuia în Israel. Se pare că cel de-al doilea copil internat, care se zbate între viaţă şi moarte, este celălalt copil al cuplului.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 12:30 (10:30 GMT), la 100 de metri de ultima staţie a telecabinei şi ar fi fost cauzat de un cablu rupt în partea cea mai înaltă a traseului.

Telecabina transporta 15 persoane.

O problemă de suprasarcină pare să fie exclusă, deoarece aceste cabine pot transporta peste 35 de pasageri. Cabina a căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi s-a rostogolit la vale până s-a izbit de un copac.

‘Telecabina era foarte aproape de a ajunge la Mottarone. La un moment dat, însă, a început să dea înapoi şi, probabil, s-a lovit de pilonul de pe traseul de întoarcere şi a fost ejectată’, a declarat primarul din Stresa, Marcella Severino.

Telecabina leagă în 20 de minute localitatea Stresa de muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproximativ 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra lacului Maggiore şi a Alpilor.

Parchetul din Milano a deschis o anchetă pentru ‘omor involuntar şi răniri din neglijenţă’.

Telefericul a fost închis în perioada 2014 – 2016 pentru lucrări de mentenanţă. (Agerpres)