Saturday, September 7, 2024


ADMITEREA în licee 2021: Câte locuri sunt în județul Bacău

Pentru anul școlar următor 2021-2021, în planul de școlarizare al județului Bacău sunt prevăzute 3.228 de locuri, pentru admiterea în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 29, 2021

Pentru anul școlar următor 2021-2021, în planul de școlarizare al județului Bacău sunt prevăzute 3.228 de locuri, pentru admiterea în învățământul liceal la zi. Dintre acestea, 2.002 de locuri sunt pentru filiera teoretică, 1.226 pentru filiera tehnologică. Se adaugă alte 338 de locuri la forma de învățământ vocațional pentru filiera vocațională (care nu intră la admiterea computerizată.) Din numărul acesta total, în municipiul Bacău sunt 1.510 de locuri în colegiile/liceele teoretice și tehnologice, și 242 de locuri în învățământul vocațional.

La acest total se adaugă și 48 de locuri (4 clase, din care una la centrul de reeducare Tg. Ocna) la forma de învățământ liceal special de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bacău.

Pentru admiterea la forma de învățământ profesional de masă/dual, pentru anul școlar următor sunt în total 1.392 de locuri (din care 94 dual).

Învățământ seral: 196 de locuri (în care sunt incluse și 4 clase pentru an de început clasa a XI-a, a celor care au terminat profesionala dar vor să-și continue studiile), la Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” Moinești, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Onești, Liceul tehnologic Onești, respectiv Colegiul Tehnic „D.Ghika” Comănești, Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” Moinești, Liceul Tehnologic „J.M. Elias” Sascut și Liceul Tehnologic „Petru Poni” Onești (pentru an de început clasa a XI-a).

Învățământ cu frecvență redusă: 84 de locuri la Colegiul Tehnic „N.V.Karpen”, profil uman – Științe sociale 3 clase.

Mai multe opțiuni pe fișe, mai multe șanse la repartizare

Candidații pot participa la repartizarea computerizată prin completarea fișelor de înscriere într-un singur județ. ATENȚIE! Procesul este destul de solicitant, atât pentru elevii candidați, cât și pentru profesorii diriginți, având în vedere că, în afara situațiilor clare, cu note cât mai apropiate de nota maximă, trebuie găsit răspuns la mai multe necunoscute: cum sunt notele față de cele din anul precedent, care sunt profilele cele mai căutate etc. Cert este că pe fișa de înscriere trebuie completate cât mai multe opțiuni, cât mai multe coduri, pentru ca elevul să beneficieze de o repartizare computerizată cât mai aproape de ceea ce își dorește să studieze în viitor.

Media generală obținută la Evaluarea Națională va conta în proporţie de 80% la admiterea în liceu, restul de 20% fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.