Friday, September 29, 2023


Au rămas fără permis după ce s-au urcat băuți la volan

La data de 05 iunie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat, în flagrant delict, un…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 7, 2021

La data de 05 iunie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat, în flagrant delict, un conducător auto din comuna Racova, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La data de 06 iunie a.c., poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic, un tânăr de 24 ani, din comuna Agăş, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din cadrul Compartimentul de Ordine Publică Bacău, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Măgura, au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 26 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursa: IPJ Bacău