Wednesday, July 17, 2024


Teste de antrenament la Limba și Literatura Română, Matematică și Istorie și probe la alegere pentru bacalaureat

Probele scrise la examenul de bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie, încep la 28 iunie, cu limba și literatura română. Timp de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 11, 2021

Probele scrise la examenul de bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie, încep la 28 iunie, cu limba și literatura română. Timp de trei zile consecutiv, elevii vor da cele trei probe scrise ale bacalaureatului, la care se adaugă proba de limbă maternă în cazul liceelor cu acest profil. Două dintre cele trei probe scrise sunt cele obligatorii ale profilului, iar a treia probă este la alegerea elevului.

Anul acesta, din cauza pandemiei, probele orale – competențele lingvistice și digitale – nu au loc fizic, ci se echivalează cu mediile din anii de studiu, în perioada 14-25 iunie 2021.

De asemenea, tot din cauza pandemiei și a școlii online, programa pentru bacalaureat 2021 a fost simplificată.

Conform calendarului de desfășurare a examenului de bacalaureat 2021, examenele scrise se desfășoară la următoarele date:

  • 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

Așadar, elevii care vor susține bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie mai au la dispoziție aproape două săptămâni să se pregătească. Pentru aceasta, au la dispoziție testele de antrenament, adică modele de subiecte care să-i ajute să se orienteze pentru examenele propriu-zise. Ele sunt structurate exact după modelul probelor scrise, cu aceeași bibliografie și cu baremul de notare aferent.

Aceste teste de antrenament au fost puse la dispoziția elevilor de Ministerul Educației