Tuesday, July 27, 2021


Probleme din cauza vremii în mai multe județe din Moldova. Vremea instabilā și ploile abundente se vor menține și astăzi în Bacău

Vremea instabilă şi ploile abundente se vor menţine şi astăzi în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 21, 2021

Vremea instabilă şi ploile abundente se vor menţine şi astăzi în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi la munte, chiar dacă temperatura creşte mai ales în vestul ţării.

Este cod portocaliu pe numeroase râuri din jumãtatea de est a teritoriului pânã la ora 16. Alte cursuri de apã se aflã sub atentionare cod galben pânã la miezul noptii.

Ploile grele din ultimele zile au provocat revărsarea apelor unor râuri şi inundarea drumurilor şi caselor în mai multe zone din România şi au fost emise şi mai multe coduri de inundaţii.

În regiunea Moldovei, cele mai grave probleme au fost semnalate în Vrancea și Galați. De asemenea, în județele Bacău și Neamț s-au înregistrat și pierderi de vieți omenești

ISU Bacău a intervenit, ieri, în mai multe zone din județ pentru a înlătura efectele inundațiilor.

Astfel,  au fost înlăturare aluviunile de pe carosabil (intersectia DJ 206 cu DN2), între localitățile Parava și Răcăciuni.

Două autospeciale și o motopompă au interfvenit la o curte inundata, în satul Răcăciuni.

O autospecială și o motopompă de la punctul de lucru Livezi a intervenit la o curte inundată din comuna Urechești, satul Cornățel.

Două autospeciale și o motopompă de la punctul de lucru Sascut au intervenit la un beci inundat din Răcăciuni.

O autospecială si o motopompă de la Detașamentul Moinești au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte din satul Schitu Frumoasa, comuna Balcani.