Saturday, June 15, 2024


O piesă lipsă de la maşină, posibila cauză a morţii lui Adrian Cernea. Colegii au încercat să îl salveze cu o funie, pe care nu a reuşit să o strângă în jurul lui

Unul dintre barbatii morti din cauza viiturilor este pilotul Adrian Cernea, fost campion national de off-road. Masina lui a fost…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 22, 2021

Unul dintre barbatii morti din cauza viiturilor este pilotul Adrian Cernea, fost campion national de off-road. Masina lui a fost luata de ape chiar in timpul unui concurs aproape de Slanic Moldova, iar acum scopul anchetatorilor este sa stabileasca daca organizatorii se fac responsabili de moartea pilotului. Între timp, trupul neînsuflețit al lui Cernea a fost adus în Capitală cu un convoi de mașini 4X4, iar cortegiul funerar a fost primit cu aplauze. Și copilotul, cel care a fost salvat în ultima clipă a venit la capelă pentru a fi alături de prietenul său

.În ciuda avertizărilor meteo de vreme rea, organizatorii competiției de off-road din Slănic Moldova, judeţul Bacău, nu au oprit concursul și asta pentru că, spun ei, astfel de concursuri se pot organiza și in aceste situații.

Organizatorii au fost chemaţi într-o şedinţă şi li s-a spus de avertizările de vreme rea, dar au luat decizia împreună cu piloţii ca ultima etapă a competiţiei să aibă loc. Iar echipajele au semnat pe proprie răspundere că vor să plece pe traseu.

Leonard Bulai, Prefect Bacău: Toată lumea cunoştea la acel moment, nu era prima zi când se organiza concursul fusese şi vineri era a doua etapă
Reporter: Şi şi-au asumat să continue?
Leonard Bulai, Prefect Bacău: Este evident că nu au suspendat concursul şi nici nu l-au întrerupt.

Cristian Coptil, pilot off-road: Nu cred că decide doar cel care organizează competiţia. În mare parte îşi asumă piloţii şi copiloţii lucrurile astea.

Colegii au încercat să îl salveze pe Adrian Cernea până în ultima clipă

Adrian Cernea mai avea doar câţiva kilometri până la linia de final. A murit în fata colegilor competitori care au sărit să-l ajute.

Pilot raliu: Au tot aruncat cu funia către el ca să-l agaţe. A reuşit la un moment dat, din spusele lor, ca funia să ajungă împrejurul lui, să se prindă de ea, a încercat să se strângă cu cârligul, dar acele secunde, probabil temperatura rece a apei, probabil l-a lovit ceva şi nu a mai reuşit să se strângă să poată să-l tragă, sub ochii lor s-a dus la fund.

Colegii lui cred că o piesă de la maşină, pe care fostul campion nu o avea, a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. Este vorba despre snorkel, care nu lasă apa să intre la motor.

Carol Blavenstein, preşedinte club de offroad din Baia Mare: A tras motorul apă, s-a oprit şi de acolo a început toată tragedia.