Friday, October 22, 2021


4 locuințe la Poduri, județul Bacău, construite de Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România organizează în această săptămână, la Poduri, județul Bacău, primul eveniment de construire accelerată și voluntariat de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iulie 14, 2021

Habitat for Humanity România organizează în această săptămână, la Poduri, județul Bacău, primul eveniment de construire accelerată și voluntariat de la începutul pandemiei în România. În timpul evenimentului vor fi construite 2 locuințe pentru 2 familii vulnerabile din comunitate.

„Habitat for Humanity România începe un nou demers-manifest pentru accesul familiilor vulnerabile la locuire decentă și accesibilă. Proiectul pilot dezvoltat în această perioadă în comuna Poduri, din județul Bacău, este o inițiativă de al cărei potențial rezultat se vor putea bucura cei pentru care «acasă» înseamnă doar un vis.”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Proiectul pilot presupune construirea a 4 locuințe în comuna Poduri, județul Bacău – 2 construite cu ajutorul voluntarilor și 2 cu echipa de constructori, cât și 2 locuințe construite în comuna Cumpăna, județul Constanța, cu implicarea voluntarilor. Evenimentul de voluntariat și construire accelerată din județul Constanța va avea loc la începutul lunii viitoare, între 2-6 august.