Friday, June 14, 2024


Cvartetul Passione concertează duminicā în parcul municipal din Onești

Proiectul „Recitalurile verii”, derulat de Primăria Onești, continuă duminică, 8 August, de la ora 19,30, cu un nou concert în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at august 7, 2021

Proiectul „Recitalurile verii”, derulat de Primăria Onești, continuă duminică, 8 August, de la ora 19,30, cu un nou concert în aer liber în parcul municipal, susținut de Cvartet Passione.

Se va interpreta muzică clasică, dar și muzică de film, de café-concert, tango-uri, muzică ambientală, ragtime dance-uri și muzică tradițională românească.  Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cvartetul Passione a fost înființat în anul 2006 și este format din patru absolvente ale Universității de Muzică din București, în prezent cadre didactice în instituții de specialitate muzicală: Alexandra Nicolae – vioara I/vioara a II-a, Diana Andreea Crăciunescu – vioara I/a II-a/voce, Mădălina Mihalache – violă și Violeta Tuță-Popescu – violoncel.

Activitatea Cvartetului Passione se bazează în mare parte pe abordarea repertoriului marilor compozitori și, mai ales, pe abordarea creației de gen a compozitorilor români și pe interpretarea acesteia în instituțiile de profil din țară, lucrări muzicale care reprezintă pe plan european realizări notabile, consemnate în istoria muzicii. Pe de alta parte, repertoriul grupului a fost îmbogățit cu aranjamente ale unor piese ce fac parte din alte stiluri muzicale: muzică de film, café-concert, tango-uri, muzică ambientală, ragtime dance-uri, muzică tradițională românească.

De-a lungul timpului Cvartetul  Passione a colaborat cu artiști de talie mondială precum Eugen Doga, Mariano Castro (artist argentinian, cu trupa Narcotango – nominalizat de doua ori la Premiile Grammy), Steve Vai, Alessandro Safina, Aurelian Octav Popa, Ianna Novac, Donella del Monaco, Mihaela Vosganian, Cristian Lupes, trupa Bosquito și trupa Phoenix.
De la data înființării, Cvartetul Passione a susținut concerte și recitaluri în România, Italia, Grecia, Japonia, Qatar, Cipru, Germania, Turcia și în Franța.