Tuesday, October 26, 2021


Litoralul românesc, cea mai căutată destinaţie a verii.

Litoralul românesc este şi anul acesta cea mai căutată destinaţie a verii, iar printre cele mai populare staţiuni se numără Mamaia Nord,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate , at august 7, 2021

Litoralul românesc este şi anul acesta cea mai căutată destinaţie a verii, iar printre cele mai populare staţiuni se numără Mamaia Nord, Eforie Sud şi Olimp, potrivit unei platforme de rezervări online .

Pentru sejururile mai lungi, turiştii se orientează acum mai mult către apartamente spaţioase, unde pot regăsi multe dintre facilităţile pe care le au acasă. Aici preţurile încep de la 170 lei / noapte şi pot ajunge şi la 900 lei / noapte.Hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă continuă să lanseze numeroase oferte noi la preţuri avantajoase şi să îi atragă pe turişti cu pachete complexe, care includ cazare, pensiune completă sau demipensiune, dar şi diferite servicii de wellness şi agrement (piscine, locuri de joacă pentru copii, saună, săli de fitness, terenuri de sport etc.).

Aşa cum era de aşteptat după o lungă perioadă de restricţii, românii au încercat să recupereze din plin anul trecut şi să se bucure de cât mai multe sejururi în ţară. Vara aceasta, România a fost în topul celor mai căutate destinaţii de către turişti, mai ales în contextul în care călătoriile internaţionale sunt în continuare condiţionate de măsurile luate de fiecare stat în parte”, arată Travelminit.ro, vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit unui raport al companiei care are peste 600 de apartamente doar din zona Mării Negre listate pe site, dintre rezervările efectuate până acum în sezonul estival 41% au fost pe litoral, Printre destinaţiile populare de la mare se numără Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari.

Conform aceluiaşi raport, în sezonul estival, românii s-au orientat şi către zonele de munte (23% din rezervări), staţiunile balneare (19% din rezervări) şi marile oraşe (17% din rezervări).

Când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulţi turişti îşi doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilităţi care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă”. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spaţioase, atât pe litoral, cât şi în celelalte destinaţii din ţară.

Potrivit Travelminit.ro, vara aceasta, cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile (49.43%) şi apartamentele (31%), acestea fiind urmate de pensiuni şi case de vacanţă. În general, familiile şi grupurile de turişti le preferă pe cele din urmă în faţa hotelurilor, căutând locuri dotate cu toate facilităţile necesare unui sejur mai lung, intime, perfecte pentru cercul lor restrâns.