Friday, October 22, 2021


Peste 250 de autovehicule și 500 de persoane verificate intr-o acţiune a poliţiştilor băcăuani în mediul urban şi rural

Poliţiştii băcăuani au acţionat în mediul urban şi rural, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at august 8, 2021

Poliţiştii băcăuani au acţionat în mediul urban şi rural, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în mediul stradal, cât și prevenirea și combaterea răspandirii virusului SARS-COV-2.

La data de 06 august a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Bacău, poliţişti de ordine publică, rutieră şi de investigaţii criminale au acţionat pe raza întregului judeţ.

În acest sens, pe lângă activităţile de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară, poliţiştii au acţionat cu fermitate şi exigenţă în aplicarea prevederilor legale.

Au fost legitimate 540 de persoane şi verificate peste 250 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 82 de testări cu aparatul etilotest. Şi unităţile economice au fost în atenţia poliţiştilor, fiind verificaţi 64 de operatori economici.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 de lei, din care, 75 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei, 35 pentru încălcări ale Legii nr. 55 din 2020, 74 de sancţiuni pentru nerespectarea Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, iar restul la alte acte normative. Au fost reţinute 3 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Exemple: Poliţiştii au depistat doi tineri, de 26 şi 32 de ani, din Bacău care tulburau ordinea şi liniştea publică şi au refuzat să dea relaţii cu privire la identitatea lor. Au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare.

Un conducător auto, de 40 de ani, din Bacău a fost depistat în trafic în timp ce conducea un microbuz în care se aflau 16 pasageri, fără a purta mască de protecţie. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.