Saturday, May 25, 2024


Câți băcăuani se află sub supraveghere judiciară

În prima jumătate a acestui an, în judeţul Bacău au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 191…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate , at august 23, 2021

În prima jumătate a acestui an, în judeţul Bacău au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 191 de persoane şi au fost înregistrate 16 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri. 21 de persoane au fost condamnate în cauzele penale în care a fost dispusă măsura.

Poliţiştii băcăuani verifică periodic modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. În judeţul Bacău, în prima jumătate a acestui an, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 191 de persoane.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 33 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 158 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În prima jumătate a acestui an, în urma activităţilor desfăşurate de polițiștii structurilor de supravegheri judiciare, au fost formulate 33 de sesizări către organele judiciare cu privire la încălcarea de unele dintre persoanele supravegheate a obligaţiilor impuse. Au fost admise 16 sesizări dispunându-se arestarea preventivă pentru 16 persoane, din care 9 aflate iniţial sub control judiciar şi 7 persoane aflate iniţial în arest la domiciliu.