Thursday, July 18, 2024


La o volan cu o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost retițunt de polițiști

Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Procurorul de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at septembrie 20, 2021

Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Procurorul de caz şi-a însuşit propunerea şi a promovat-o către Judecătoria Moineşti care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Pârjol. Cel în cauză a fost identificat, escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Bacău.

La data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 23:30, Poliția Moinești a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Pârjol, despre faptul că un autovehicul a intrat în coliziune cu poarta de acces a locuinţei sale.

La faţa locului, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate care ar fi pierdut controlul volanului și ar fi intrat în coliziune cu poarta de acces în imobil. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Sursa: IPJ Bacău