Thursday, July 18, 2024


Jandarmeria Montană alături de turiștii din zona Slănicului

Toamna aduce pe cărările montane mulți iubitori ai naturii, unii cu experiență în ceea ce privește parcurgerea traseelor turistice, dar…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 28, 2021

Toamna aduce pe cărările montane mulți iubitori ai naturii, unii cu experiență în ceea ce privește parcurgerea traseelor turistice, dar și mulți novici ,,în ale muntelui”.

Cea de-a doua categorie, fiind și cea mai predispusă unor evenimente neplăcute, este permanent în atenția jandarmilor din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova, care desfășoară regulat activități de informare, constând în distribuirea de pliante, discuții cu turiștii pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, dar și în ceea ce privește modul de deplasare pe traseele montane, respectarea indicaţiilor pe aceste trasee, precum și modalitatea de acțiune în cazul în care observă prezența unui animal sălbatic sau solicitarea sprijinului în situaţii de urgenţă.
Ultima activitate de acest gen a avut loc ieri dupa-amiază, prezența jandarmilor montani în mijlocul turiștilor reprezentând o constantă a activității acestora.

Pentru evitarea producerii unor situații nedorite, Jandarmeria Montană face următoarele recomandări:

-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a le fotografia sau pentru a le hrăni;
– echipați-vă corespunzător zonei montane;
– folosiți doar traseele marcate şi urmăriți marcajele de pe traseu;
– nu distrugeți semnele de orientare turistică de pe trasee;
– nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;
– evitați zonele aglomerate, protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor în mod direct sau apelați în cel mai scurt timp numărul unic de urgență 112.