Thursday, July 18, 2024


Vreme deosebit de rece, cer mai mult noros şi condiţii de ploaie

Astăzi vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice şi sud-vestice şi va…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 10, 2021

Astăzi vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice şi sud-vestice şi va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Va ploua în Banat, în vestul Olteniei, în sudul Crişanei şi doar izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, în special în zona montanã înaltã din vestul Carpaţilor Meridionali, se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70…80 km/h şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în restul zonei montane şi în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã în jurul a -4 grade. Izolat în nordul, centrul şi nord-estul ţãrii se va produce brumã.

Și mâine vremea se va menţine deosebit de rece şi închisã în majoritatea regiunilor. Va ploua în vest, sud-vest, iar pe parcursul serii şi al nopţii şi în sud şi local în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi mixte.