Wednesday, July 17, 2024


Compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale se va face automat automat, beneficiarii nu trebuie să completeze nimic

Compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale va decurge automat, iar beneficiarii nu vor trebui să completeze niciun formular,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 29, 2021

Compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale va decurge automat, iar beneficiarii nu vor trebui să completeze niciun formular, a precizat ministrul energiei, Virgil Popescu.

Invitat la rubrica „Apel matinal” de la Radio România Actualităţi, ministrul i-a asigurat pe furnizorii acestor utilităţi că îşi vor primi sumele cuvenite de la Ministerul Muncii în maximum 30 de zile de la data solicitării.

Virgil Popescu: Absolut nimic nu trebuie să facă românii, totul vine automat în factură. Furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale ştui din totalul clienţilor din România, ştiu care sunt clienţii casnici au consumul efectiv, pentru că acesta apare în factură când se facturează la sfârşitul lunii, şi automat în factura românilor, în funcţie de consum, va apărea acel discount. Furnizorii îşi vor recupera ulterior banii în 30 de zile de la solicitare, de la Ministerul Muncii.

Camera Deputaţilor a votat miercuri, în calitate de for decizional, ordonanţa de urgenţă care prevede compensarea facturilor la energia electrică şi gazele naturale. De acest ajutor vor beneficia cei care se vor încadra în consumul mediu lunar. A fost aprobată şi o schemă de sprijin pentru IMM-uri, care vor plăti doar preţul energiei, fără taxele de distribuţie sau transport. Măsurile ar urma să fie aplicate de la întâi noiembrie până la 31 martie anul viitor.