Sunday, July 14, 2024


Jandarmii băcăuani sunt alături de iubitorii de drumeții montane

Și în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani băcăuani sunt prezenți pe traseele turistice din stațiunile Tg.Ocna și Slănic Moldova….

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 20, 2021

Și în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani băcăuani sunt prezenți pe traseele turistice din stațiunile Tg.Ocna și Slănic Moldova.
Obiectivul principal al acțiunilor executate este informarea turiștilor, pentru evitarea situațiilor nedorite și acordarea ajutorului necesar celor aflați în dificultate.

Jandarmii montani recomandă turiștilor:

– să aibă o echipare adecvată anotimpului rece chiar și în cazul parcurgerii unui traseu scurt. Protecția termică este foarte importantă în această perioadă pentru a preveni instalarea hipotermiei, astfel că îmbrăcămintea în straturi și o pereche de bocanci comozi și impermeabili care să asigure aderență și stabilitate sunt cele mai potrivite.

– înainte de a vă aventura într-o drumeție, verificați prognoza meteo. Ceața, des întâlnită în această perioadă, reduce vizibilitatea făcând astfel orientarea mai dificilă. Cu cât mergeți mai sus ca altitudine cu atât crește instabilitatea vremii.Precipitațiile mixte și diferențele de temperatură de la zi la noapte fac ca porțiuni din trasee să fie mai dificil de parcurs, existând riscul de alunecare și accidentare.

– luați în calcul o marjă de timp suplimentară la parcurgerea unui traseu, pentru a nu fi surprinși pe munte de lăsarea întunericului.

Timpul de parcurgere poate să difere de cel estimat în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică, condițiile climatice, pauzele de repaus, ritmul de mers.

– nu plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai neexperimentat din grup, urmați traseele marcate și nu vă aventurați în zone care pot deveni periculoase.

– întotdeauna asigurați-vă că știți unde vă aflati.

În situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății ori a vieții, solicitați ajutor prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.