Thursday, July 18, 2024


Românii vor putea asista la evenimentele organizate de 1 decembrie

Hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie validată şi de guvern, mai permite şi reluarea unor…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 20, 2021

Hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie validată şi de guvern, mai permite şi reluarea unor activităţi care au fost total interzise în perioada de vârf a valului 4 al pandemiei. În plus, au fost stabilite normele de desfăşurare a evenimentelor organizate de 1 decembrie.

Publicul ar putea asista, din nou, la competiţii sportive, în spaţii închise sau deschise, de asemenea, la spectacole, concerte şi festivaluri în aer liber, la o capacitate maximă de 30% din spaţiile în care acestea se desfăşoară şi cu condiţia ca participanţii să aibă schema completă de vaccinare anti-COVID-19 încheiată de cel puţin zece zile sau să fie trecut prin boală în ultimele şase luni.

Regulile de protecţie individuală se menţin: purtarea măştilor şi respectarea distanţei.

La concerte, de exemplu, limita de participare este de 1000 de persoane, iar organizatorii trebuie să asigure o suprafaţă de cel puţin patru metri pătraţi de participant.

Cursurile şi conferinţele se pot relua cu aceeaşi limitare de 30% din capacitate şi cu cel mult 150 de participanţi vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

CNSU a stabilit şi condiţiile în care se vor putea desfăşura manifestările de Ziua Naţională, cu limitare a numărului de participanţi doar în zonele oficiale, unde accesul va fi permis, de asemenea, doar celor vaccinaţi sau trecuţi recent prin boală.

Accesul populaţiei la ceremonii nu va fi limitat, trebuie respectate, însă, regulile generale de prevenţie: purtarea măştii de protecţie şi distanţa între participanţi.