Oneștiul deschide seria de manifestări dedicate Zilei Naționale în județul Bacău – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Oneștiul deschide seria de manifestări dedicate Zilei Naționale în județul Bacău

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, Prefectul județului Bacău, Tudorita Lungu, va participa la ceremoniile militare și religioase organizate…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 1, 2021

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, Prefectul județului Bacău, Tudorita Lungu, va participa la ceremoniile militare și religioase organizate în Onești, Mănăstirea Cașin, Bacău și Moinesti.

De la ora 9.00, la Monumentul Regina Maria, din apropierea Primăriei Municipiului Onești, se va intona Imnul Național al României, se vor rosti rugăciuni și se vor depune coroane și jerbe de flori în memoria eroilor României.

La Mănăstirea Cașin, de la ora 10.00, în cadrul ceremoniei de cinstire a eroilor Neamului, se va oficia slujba religioasă de pomenire și se vor depune coroane și jerbe de flori la Monumentul din Cimitirul Eroilor.

În municipiul Bacău, se vor oficia ceremonii religioase și militare de Ziua Națională pentru cinstirea eroilor căzuți pe câmpul de luptă în Războiul pentru Reîntregirea României, de la ora 11.00, la Monumentul din Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere”. Evenimentul va cuprinde și defilarea Gărzii de Onoare pe muzica militară a Garnizoanei Bacău.

De la ora 16.00, la Monumentul Centenarului dedicat Marii Uniri din Parcul Central, în Moinesti, va fi susținută o slujbă religioasă în cinstea eroilor și vor fi depuse coroane și jerbe de flori. Evenimentul va cuprinde și scurte momente artistice, dar și retragerea cu făclii a plutoanelor militare, în acordurile fanfarei militare.

Ceremonii militare și religioase se desfășoară și în alte localități din județul Bacău, evenimentele fiind organizate restrâns, cu asigurarea măsurilor de protectie pentru combaterea epidemiei.