Monday, January 30, 2023


Prevenirea criminalității informatice, temă de discuții a studenților băcăuani cu reprezentanții IPJ Bacău

Polițiștii băcăuani au desfășurat activități de informare a studenților anului I din cadrul Universității ”George Bacovia” din Bacău. Polițiștii Compartimentului…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate Cultură și Educație Social , at ianuarie 19, 2023

Polițiștii băcăuani au desfășurat activități de informare a studenților anului I din cadrul Universității ”George Bacovia” din Bacău. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au participat la seminarul de sociologie al studenților anului I din cadrul Universității ”George Bacovia” din Bacău, temele discuției fiind aspecte legate de devianță și criminalitate. Seminarul s-a desfășurat în mediul on –line și s-a adresat studenților facultății de Științe Economice, Juridice și Administraive din cadrul Universității ”George Bacovia” din Bacău.

Polițiștii au adus în atenția studenților două teme de interes și actualitate, respectiv prevenirea criminalității informatice și prevenirea violenței domestice.

Au fost prezentate măsuri de prevenire cu accent pe riscul de victimizare în cazul cumpărăturilor on line, dar și prevenirea furtului de identitate și modalități de construire a unei parole puternice pentru autentificarea pe diferite platforme și site-uri. De asemenea, polițiștii au prezentat și informații referitoare la violența domestică, formele violenţei domestice, aspectele pe care victima trebuie să le aibă în vedere în timpul unei agresiuni pentru a-şi proteja integritatea corporală şi chiar viaţa, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor.

Alături de polițiști au fost prezenți și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane –Centrul Regional Bacău, care au supus discuției două manifestări deviante, respectiv traficul și consumul ilicit de droguri și traficul de persoane, exploatare prin muncă sau cerșetorie și metoda loverboy.

Reprezentanții instituțiilor participante împreună cu studenții prezenți au stabilit faptul că prevenirea manifestărilor deviante și prevenirea criminalității sunt teme complexe ce necesită a fi dezbătute într-un cadru mai larg, astfel fiind stabilite noi coordonate ale următoarelor întâlniri din anul 2023.

Comunicat/IPJ Bacău