Investiție majoră la Chimcomplex SA Borzești. Se va construi o fabrică de răşini sintetice – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Investiție majoră la Chimcomplex SA Borzești. Se va construi o fabrică de răşini sintetice

Chimcomplex Borzești va construi o fabrică de răşini sintetice la Oneşti, cu un ajutor de stat de de 192 de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 28, 2023

Chimcomplex Borzești va construi o fabrică de răşini sintetice la Oneşti, cu un ajutor de stat de de 192 de milioane de lei. Investiția totală se va ridica la 490 de milioane de lei, potrivit zf.ro.

Chimcomplex, grup construit de Ştefan Vuza, a apărut surprinzător la semnarea contractelor de ajutor de stat la Ministerul Economiei, deşi nu fusese iniţial în aprilie pe lista celor opt firme selectate.

Compania va primi  un ajutor de stat de 192 mil. lei pentru o unitate de producţie la Oneşti. Investiţia totală se ridică la 490 mil. lei, potrivit oficialilor companiei.

Proiectul numit înfiinţarea unei unităţi noi sustenabile de producţie de răşini epoxidice pe bază de sinteză epiclohidrină în cadrul Chimcomplex SA Borzeşti are ca obiectiv principal asigurarea independenţei totale a României de importurile de chimicale prin fabricarea locală a răşinilor epoxidice. Prin această iniţiativă, ne propunem să reducem la zero importurile de răşini şi epiclohidrină, contribuind semnificativ la securitatea şi autonomia ţării noastre în acest domeniu”, a spus pentru ZF Ştefan Vuza, acţionarul majoritar al companiei.

Proiectul reprezintă, potrivit lui, cea mai mare investiţie din Oneşti din ultimii 15 ani şi va crea 123 de locuri noi de muncă, consolidând astfel dezvoltarea economică a regiunii.

Oficialii companiei au mai transmis că în ultimele două decenii, industria chimică a solicitat materii prime durabile, procese de înaltă eficienţă, sisteme integrate de gestionare a deşeurilor şi valorificarea subproduselor.

sursa:zdbc.ro