Zona Pasajului Revoluţiei din Bacău va fi transformată în pietonal cu cafenele, restaurante, spaţiu pentru copii şi artişti – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Zona Pasajului Revoluţiei din Bacău va fi transformată în pietonal cu cafenele, restaurante, spaţiu pentru copii şi artişti

Compania băcăuană, BRECHT AG, a câștigat licitația pentru transformarea zonei Pasajului Revoluției într-o stradă pietonală. Execuția lucrărilor va costa băcăuanii aproximativ…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 21, 2024

Compania băcăuană, BRECHT AG, a câștigat licitația pentru transformarea zonei Pasajului Revoluției într-o stradă pietonală. Execuția lucrărilor va costa băcăuanii aproximativ 2.2 milioane lei ~ 400.000 euro. La data de 19 februarie a fost emis ordinul de începere pentru lucrări, iar termenul de finalizare este de 4 luni de zile.

La finalul lucrărilor, întreaga zonă va fi structurată in 5 sub-zone, fiecare cu o caracteristică aparte, astfel :

  1. Zona 1 – Terasa, cafenele și restaurante: Un spațiu dedicat gastronomiei și socializării în aer liber.
  2. Zona 2 – Zonă de joacă și socializare: O oază pentru familii și tineri, cu dotări moderne și locuri de întâlnire.
  3. Zona 3 – Improvizații artistice și Street Art: Un colț creativ al străzii, dedicat expresiilor artistice neconvenționale.
  4. Zona 4 – Ateliere de meșteșugari: Spațiu dedicat meșteșugurilor tradiționale și artei handmade.
  5. Zona 5 – Spații comerciale cu zonă de socializare: O zonă pentru cumpărături și relaxare.

Fiecare sub-zonă va fi amenajata cu spații verzi, iar în cele două capete ale străzii și în mijlocul acesteia, vor fi amplasate rastele de biciclete în încercarea de a promova mijloacele de transport prietenoase cu mediul. Întregul pavaj al străzii va fi reînnoit, utilizând trei categorii diferite de pavaje, adaptate activităților desfășurate în fiecare zonă. În plus, pentru a completa atmosfera, două clădiri din zonă vor fi decorate cu picturi murale.

De asemenea, in cadrul proiectului se va realiza construcția unei toalete publice în spatele clădirilor din partea sudică a străzii.

Aceasta este prima stradă pe care municipalitatea o închide şi o transformă într-o zonă pietonală iar, în funcţie de reacţia băcăuanilor, proiectul ar putea fi implementat şi în alte zone.

Durata de execuţie a proiectului este de patru luni iar investiţia este suportată din bugetul municipalităţii.