Senatul a aprobat modificările la asigurările RCA. Amenzile pentru lipsa polițelor RCA pot crește și de 15 ori – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Senatul a aprobat modificările la asigurările RCA. Amenzile pentru lipsa polițelor RCA pot crește și de 15 ori

Senatul a adoptat ieri, ca primă cameră sesizată, modificările la asigurările RCA, după ce documentul a primit raport favorabil de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at martie 26, 2024

Senatul a adoptat ieri, ca primă cameră sesizată, modificările la asigurările RCA, după ce documentul a primit raport favorabil de la comisiile juridică şi economică.

Principalele schimbări vizează plata în rate a poliţelor, suspendarea acestora dacă maşina nu este folosită pe o perioadă lungă de timp, dar şi introducerea camerelor video pe drumurile publice, care vor identifica vehiculele fără asigurare obligatorie.

ASF vrea ca șoferii care circulă fără polițe RCA să plătească amenzi mai mari. În cazul autoturismelor, amenda ar putea să fie de 2.000 de lei. Acum, pragul minim este de 1.000 de lei. Pentru tiruri, amenda ar putea crește și de 15 ori, până la 15.000 de lei.

Tarifele RCA sunt plafonate acum la nivelul celor din februarie 2023, moment în care era deja mai mari din cauza falimentului Euroins. Măsura ar urma să expire la 1 aprilie. Luna aceasta, reprezentanții ASF vor decide dacă plafonarea va mai fi prelungită.

Documentul a trecut de Senat şi merge acum la Camera Deputaţilor pentru votul decizional.