Sunday, May 19, 2024


Primăria Onești nu mai are nicio datorie! Printre puținele administrații publice din țară cu o astfel de performanță

La propunerea primarului interimar Adrian Jilcu, Consiliul Local Onești a votat, astăzi, 15 aprilie, achitarea ultimei tranșe, în valoare de…

PublicatCurierul , in Actualitate Politică , at aprilie 15, 2024

La propunerea primarului interimar Adrian Jilcu, Consiliul Local Onești a votat, astăzi, 15 aprilie, achitarea ultimei tranșe, în valoare de 550.000 de euro, din datoria istorică a municipalității de 6,6 milioane de euro.
 „Astăzi, la propunerea mea, consilierii locali au aprobat rambursarea anticipată a ultimei tranșe de bani în cuantum de 555.000 de euro dintr-un credit de 6.600.000 de euro contractat de Emil Lemnaru în urmă cu 18 ani pentru construirea celebrelor centrale de cartier.
În acest fel pot spune că duc mai departe politica de bună gestionare a banului public instituită de domnul Laurențiu Neghină în Primăria Onești, în calitatea sa de primar.
Prin acest efort, Oneștiul devine astăzi, una dintre puținele, dacă nu singura localitate din România fără datorii.
Dumnezeu să aibă în pază Oneștiul și oneștenii!
Doamne ajută!”, a transmis primarul Adrian Jilcu.
La rândul său, Laurențiu Neghină, consilier al primarului Adrian Jilcu, a scris pe pagina sa de Facebook:
„Astăzi se scrie istorie la Oneșt!!- ZERO DATORI!!
După 18 ani în care Oneștiul a fost înglodat în datorii de către Emil Lemnaru pentru construirea celebrelor centrale de cartier, astăzi la inițiativa primarului interimar al Oneștiului, domnul Adrian Jilcu, consilierii locali au aprobat achitarea anticipată a ultimei tranșe de bani în valoare de 550.000 de euro din creditul contractat în anul 2006.
Prin acest efort, Oneștiul devine astăzi una puținele localități, dacă nu singura, din România fără datorii.
Îl felicit pe această cale pe domnul Adrian Jilcu pentru continuarea politicii de bună gestionare a banului public, instituită de mine în Primăria Onești în urmă cu trei ani și jumătate.
Așa cum am mai spus, îmi mențin părerea că Adrian Jilcu este singurul primar capabil să continue în același ritm proiectele începute de mine.
În anii următori voi în aceeași echipă cu viitorul primar al Oneștiului, domnul Adrian Jilcu și voi pune umărul așa cum am făcut si până acum la dezvoltarea comunității noastre.
Împreună am transformat Oneștiul!
Împreună mergem mai departe!
Dumnezeu să aibă în pază Oneștiul și oneștenii!
Doamne ajută!”