Friday, June 14, 2024


Aeroportul din Bacău și-a dublat traficul de pasageri în prima parte a acestui an

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ Bacău aproape s-a dublat în primele 5 luni ale acestui an, faţă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iunie 6, 2024

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ Bacău aproape s-a dublat în primele 5 luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

‘În primele 5 luni ale anului 2024, traficul de pasageri a fost de 177.000 de pasageri, cu o creştere de 95% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2023’, arată un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES, de conducerea aeroportului.

Factorii care au stimulat creşterea traficului de pasageri sunt intrarea pe piaţa serviciilor de transport aerian din Bacău a companiei aeriene Dan Air şi sporirea frecvenţelor şi a capacităţilor operate de companiile aeriene Aeroitalia şi Wizz Air spre destinaţiile existente.

Cele mai solicitate 5 destinaţii au fost Londra, Roma, Milano, Dublin şi Bruxelles şi au generat 85% din tot traficul de pasageri înregistrat.

Obiectivul prioritar al Aeroportului Internaţional ‘George Enescu’ Bacău a fost atins! A fost restabilită conectivitatea din Bacău spre destinaţiile cele mai solicitate de pasageri. Numărul de destinaţii a crescut de la 2 la 11, cu o tendinţă de creştere continuă’, mai arată comunicatul de presă.

Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ a beneficiat de strategia ‘BACĂU RE-CONNECT’ elaborată, în martie 2023, de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, şi preşedintele executiv al aeroportului, Radu Bezniuc.