Saturday, May 25, 2024


Vinerea Verde” – campanie prin care cetățenii sunt invitați să își lase mașina acasă vinerea

Ministerul Mediului a lansat, miercuri, campania “Vinerea Verde” prin care invită cetăţenii să renunţe la autoturismul propriu în ziua de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 10, 2021

Ministerul Mediului a lansat, miercuri, campania “Vinerea Verde” prin care invită cetăţenii să renunţe la autoturismul propriu în ziua de vineri a fiecărei săptămânii şi să folosească mijloace de transport mai puţin poluante. Campania în vedere „mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară”.

De asemenea, instituţia îşi propune ca în acest an unul din patru angajaţi din instituţiile publice să aleagă vinerea o altă modalitate de deplasare.

Campania ‘Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!’, este, potrivit ministerului de resort, iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

„Prin intermediul campaniei vom introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos”, susţin reprezentanţii Ministerului Mediului.

 

Sursa: economica.net