Sunday, May 19, 2024


Garda Forestieră întârzie lucrările la drumul dintre Onești și Bacău

Lucrările pentru reparația Drumului European E 574 care face legătura între Bacău și Onești, care ar fi trebuit să înceapă,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 3, 2021

Lucrările pentru reparația Drumului European E 574 care face legătura între Bacău și Onești, care ar fi trebuit să înceapă, potrivit prefectului de Bacău, la 1 septembrie, nu au mai început. Reprezentantul Guvernului dă vina pe Garda Forestieră, care nu ar fi aprobat la timp tăierea a patru copaci.

Conform celor declarate de Leonard Bulai, prefectul județului Bacău, pentru a începe lucrările, firma care a câștigat licitația trebuie să aducă un utilaj de mare tonaj și să se taie patru copaci. Prefectul spune ca pentru acesti patru copaci Garda Forestieră Suceava are nevoie de două luni ca să obțină autorizații de taiere.

“Le-am dat termen 3 zile să rezolve situația, la o săptămână după, mă trezesc cu această hârtie. 2 luni în condițiile in care lucrarea este de primă urgență și trebuie finalizată în 6 luni iar constructorul urma să o realizeze înainte de debutul sezonului rece! Cred că e momentul să nu ne mai tot ascundem! Ăsta e modul în care înțeleg unele instituții colaborarea, urgența, interesul public. Eu îmi cer scuze șoferilor băcăuani și celor care tranzitează zona și îi asigur că voi continua să fac eforturi pentru a remedia situația, iar lucrările să poată începe”, a declarat prefectul Leonard Bulai.