Thursday, July 18, 2024


Tichetele de vacanţă ar putea reveni din 2022

 După ce au fost suspendate de Guvernul Cîţu în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, tichetele de vacanţă ar putea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at noiembrie 14, 2021

 După ce au fost suspendate de Guvernul Cîţu în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, tichetele de vacanţă ar putea reveni de anul viitor.

Surse de la negocieri au confirmat că PSD a reușit să impună reintroducerea voucherelor de vacanță din 2022. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei, însă ele vor avea o altă destinație.

Astfel, voucherele de vacanță vor putea fi folosite doar în stațiunile balneo-climaterice și în agroturism. Explicația este că pe litoral, unde prețurile sunt destul de mari, pot merge cei care au suficiente venituri cât să nu aibă nevoie de voucherele de la stat. În schimb, PSD ar renunţa impozitarea progresivă.

Bugetarii nu au mai primit în 2021 vouchere de vacanţă, însă guvernul a prelungit perioada de valabilitate pentru cele nefolosite în 2020, când pandemia ne-a obligat să stăm în case, cu promisiunea ca vor încasa anul viitor şi restanţele din acest an. Problema este că România se închide din nou în case localitate cu localitate, iar banii pentru care bugetarii au plătit deja impozite vor rămâne nefolosiţi. Termenul de utilizare este 31 decembrie 2021, după care se anulează.