Thursday, July 18, 2024


A murit prima persoană vaccinată anti-Covid în Elveția. Deocamdată nu s-a confirmat o legătură între deces și imunizarea anti-Covid 19

În Elveția a debutat campania de vaccinare, dar prima persoană care s-a vaccinat împotriva Covid-19 a încetat din viață. Inițial,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 30, 2020

În Elveția a debutat campania de vaccinare, dar prima persoană care s-a vaccinat împotriva Covid-19 a încetat din viață. Inițial, majoritatea datelor relevante din acest caz au fost ținute la secret: oficialii nu au dat publicității detalii, date confidențiale și nici timpul care a trecut între momentul în care persoana a primit vaccinul și momentul în care a avut loc decesul.

Ulterior, Agenţia elveţiană pentru produse terapeutice, responsabilă şi de autorizarea comercializării vaccinurilor anti-COVID-19, a calificat drept „foarte improbabil” să existe o legătură între recentul deces al unei persoane de 91 de ani şi imunizarea sa cu vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech, relatează miercuri AFP.

„Datele foarte complete disponibile la ora actuală indică bolile preexistente ca fiind cauze naturale ale morţii (acestui pacient), ceea ce a fost înregistrat astfel în certificatul de deces”, precizează Swissmedic.

Pacientul de 91 de ani era rezident al unui centru pentru vârstnici şi a fost printre primii din Elveţia imunizaţi cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania).

Vaccinul a fost deja administrat câtorva milioane de oameni în Marea Britanie, SUA şi unele ţări europene, fără a fi până acum asociat cu niciun deces.

Sursa: stiripesurse.ro